Pileća čorbica je zdrav i topao obrok koji se vrlo brzo i lako sprema. Ukoliko se odlučite za obrok „na kašiku“ za Vas imamo gotov recept.
Potrebni sastojci:
600 g piletine (batak, karabatak ili pileće belo meso)
40 ml ulja
40 g korena celera
1 crni luk
1 šargarepa
1 koren peršuna
1 kašičica gustina
1 kašičica vegete
1 lovorov list
malo limunove kore
so po ukusu
biber po ukusu
sirće po ukusu
Priprema:
1. U šerpi propržite piletinu na vrućem ulju, dok se ne zarumeni.
2. Kratko propržite i naseckani luk, šargarepu, peršun i celer.
3. Zalijte litrom vode i dodajte gustin razmućen u malo vode. Posolite, dodajte vegetu, biber, lovorov list i koricu od limuna.
4.Kuvajte na laganoj vatri dok meso ne omekša.
Posluživanje:
Čorbicu je najbolje na kraju začiniti sirćem i kao prilog poslužiti kuvani krompir.
Prijatno!
Vaš Biftek